RURU LTLT ENEN ITIT
Puslapis 6 iš 8 «  1  | 2  | 3  | 4  | 5  | 7  | 8  »
Autorius AUTOmoto Naujienos
Nežinomas  Parašyta: 9 Birželio 2009 18:29
[b]Trys unikalios „Audi S5 kupe“ japonams[/b]

[img=312c348cf5ffb.jpg][/img]

„Audi“ gerbėjams Japonijoje paruoštos trys puikios S staigmenos. V8 variklius turintys „S5 kupe“ modeliai unikalūs tuo, jog jų pagaminta tik 15 vienetų. O kaina siekia beveik ketvirtį milijono litų.

Kiekvienas iš trijų modelių išsiskiria spalvine gama tiek išorėje, tiek vidaus interjere.
Detalios techninės detalės kol kas neatskleidžiamos.
Nežinomas  Parašyta: 9 Birželio 2009 18:31
[b]Lamborghini sukurs hibridinius ir biokuro automobilius[/b]

[img=f99817d05f21b.jpg][/img]

Kompanija Lamborghini planuoja iki 2015 metų savo automobiliuose 35 procentais sumažinti anglies dioksido išmetimo kiekį. Kaip parašyta oficialiame pranešime, vienas iš būdų pasiekti tokių rezultatų bus hibridinio variklio, naudojančio biokurą, sukūrimas.

Į labiau ekologiškų superautomobilių sukūrimą kompanija Lamborghini planuoja investuoti 35 milijonus eurų. Šie pinigai bus panaudoti automobilių masės sumažinimui, naujo variklio valdymo programų sukūrimui, taip pat automatinės variklio gęsinimo ir paleidimo sistemos sukūrimui.

Verta pažymėti, kad atnaujintas superautomobilis Gallardo, naujo variklio su tiesioginiu įpurškimu dėka, sumažino CO2 emisiją 18 procentų – iki 327 gramų kilometrui.

Be to, kompanija savo gamykloje Santa-Agatoje Bolonjeze, planuoja sumažinti kenksmingų medžiagų, patenkančių į atmosferą, kiekį 30 procentų. Pasak Lamborghini atstovų, tokio rezultato bus galima pasiekti montuojant saulės baterijas ant gamyklos stogo, kuris yra 17 000 kvadratinių metrų, o tai leis pagaminti 1,4 megavato energijos per metus.
Nežinomas  Parašyta: 10 Birželio 2009 03:21
[b]Kintanti kėbulo forma prieš susidūrimą[/b]

[img=d3777a9771903.jpg][/img]

Kompanija Mercedes-Benz anonsavo antros kartos PreSafe, kuri kol kas vadinama Mercedes ESF 2009, sistemą, galinčią padėti išvengti avarijos arba sumažinti jos pasekmes. Kaip praneša leidinys Car, oficialus aktyvios ir pasyvios apsaugos technologijų komplekso pristatymas įvyks kitą savaitę.

Mercedes-Benz sistemą sudaro apsaugos elementų grupė. Pirmoji – tai šoninės kėbulo panelės, kurios gali keisti savo formą prieš susidūrimą. Jeigu sistema PreSafe numato susidūrimą, duryse specialių dujų pagalba, yra iškleidžiamos cilindro formos sekcijos, kurios atlieka papildomų apsaugos elementų vaidmenį.

Antra naujiena – sistema, leidžianti priekinių keleivių sėdynėms pasistumti ties automobilio viduriu, esant šoniniam susidūrimui. Keleivių tarpusavio kontaktui išvengti bus naudojama speciali vertikali oro pagalvė.

Dar viena nauja sistema – gale sėdinčių keleivių pripučiami apsaugos diržai, kurie galės sumažinti krūtinės ląstos traumas. Be to, ateityje „mersedesininkai“ planuoja diegti sistemą, kuri galės numatyti neišvengiamą susidūrimą iš galo. Tokiu atveju sistema automatiškai stabdys automobilį, kad jis neišlėktų iš kelio arba neatsitrenktų į priekyje važiuojantį automobilį.

Maža to, vokiečių inžinieriai suprojektavo „išorinę“ apsaugos pagalvę, kuri bus montuojama priekinių ratų zonoje – esant ekstremaliam stabdymui šios pagalvės prisipučia ir atlieka papildomų stabdžių vaidmenį.

Kada šios naujienos debiutuos serijiniuose automobiliuose, Mercedes-Benz neskelbia. Tačiau kai kurios iš šių sistemų, pvz. pripučiamieji diržai ir sistema numatanti susidūrimą iš galo, gali atsirasti serijiniuose automobiliuose jau po 2-3 metų.
Nežinomas  Parašyta: 10 Birželio 2009 21:51
[b]BMW X1[/b]

[img=a610f17e1aefb.jpg][/img]

Iki BMW X1 oficialaus debiuto prekybos salonuose liko jau visai nedaug. Tad visiškai nestebina pirmieji, fragmentiniai mažylio X kadrai.
Jau dabar aišku, jog nuo koncepto nė nesistengta per daug atitrūkti. BMW vizitinė kortelė priekyje esančios grotelės ir žibintai yra jau matyti naujuosiuose modeliuose. Netrukus laukiama oficialaus BMW pranešimo ir pilnos modelio fotosesijos. Atrodo viskas yra taip kaip ir turi būti - mūsų laukia, tikras, grynuolis BMW. Tik šį kartą itin mažas.
Nežinomas  Parašyta: 11 Birželio 2009 13:38
[b]Specialus „Mercedes-Benz SLK“ modelis 2LOOK[/b]

[img=c57436f7f0156.jpg][/img]

Juodos ir baltos kontrastai, šiek tiek papildomos - išskirtinės įrangos komplektacijoje. Vien Londone ribojamas iki 150 vienetų. Tai atnaujintas dvivietis kupe „Mercedes-Benz SLK“ pavadintas 2LOOK.

Montuojamas 1.8 litro 4 cilindrų supercharged variklis generuoja 184 AG.

Komplektuojama su 18 colių, 5 stipinų aliuminio ratlankiais pavadintais „Titanium Silver“ arba „Chrome Shadow“. Gale ir priekyje 2LOOK žibintai apjuosti juodos spalvos lanku - taip pabrėžiamas 2LOOK išskirtinumas.

Viduje sportinės sėdynės aptrauktos „nappa“ oda. Funkcionalus vairas, porankiai durų apdaila taip pat odinė.

Anglijoje šių „Mercedes-Benz“ kaina prasideda nuo 125000Lt.
Nežinomas  Parašyta: 12 Birželio 2009 17:53
[b]„Volkswagen BlueSport“ kabrioletas pristatytas žurnalistams[/b]

[img=b41b72aa8857d.jpg][/img]

Jau nekyla jokių abejonių, jog „VW BlueSport“ kabrioleto konceptas pasieks serijinę gamybą. Vokietijoje vykęs automobilio pristatymas žiniasklaidos atstovams buvo maloni staigmena - automobilis buvo paruoštas bandomajam važiavimui. Pristatyta pilna kolekcija žiniasklaidai paruoštų nuotraukų.

Tikimąsi, jog galiniais ratais varomas sportinis automobilis bus artimas konkurentas „Porsche Boxter“.

VW teigia, jog šis kompaktiškas dvivietis šiek tiek išjudins nesikeičiančią situaciją šiame segmente. Kabrioletas sportiškas, kaina prieinama vidutines pajamas gaunančiam europiečiui. Tai sportinis automobilis naujosios kartos žmonėms. Puiku?

Techninės automobilio charakteristikos primena, jog tai „grįžimas prie šaknų“ - 3.99m ilgio „BlueSport“ komplektuojamas su 2.0 litrų dyzeliniu TDI varikliu su turbo kompresoriumi. 180AG ir 350Nm sukimo momentas perduodamas 6 bėgių, dvigubos sankabos pavarų dėže valdoma nuo vairo.

Automobilis sveria 1200kg, tad iki 100km/val. įsibėgėsite greičiau nei per 6.6 sekundės. Maksimalus greitis ribojamas ties 226 km/val. Kuros sąnaudos išties įspūdingos - 4.3l /100km, su pilnu 50 litrų baku nuvažiuosite virš 1000 kilometrų. Manoma, jog modelis bus komplektuojamas ir su benzininiu 2.0 litro, 265AG (TSI) pasiskolintu iš „Scirocco R's“. Bei „lengvesniais“ dyzeliniais varikliais.
Pirmuosius pirkėjus automobilis pasieks jau 2012 metais.
Nežinomas  Parašyta: 12 Birželio 2009 17:54
[b]Pirmasis „Bugatti Veyron Centenaire“ jau Londone[/b]

[img=b69980ef04b18.jpg][/img]

Į Londone esantį Jack Barklay automobilių saloną pristatytas pirmasis „Bugatti Veyron Centenaire“. Jų pagaminta tik 4 - visi įkvėpti „Bugatti Type 35“ ir jį vairavusių lenktynininkų.

Londone eksponuojamas žaliasis „Centenaire“, pavadintas Sir Malcolm Campbell ir jo laimėtų lenktynių Grand Prix de Boulogne garbei. Tuo metu 1927-aisiais ir 1928-aisiais jis vairavo „Bugatti T39A“, tai buvo pirmas kartas kuomet žmogus viršijo 480 km/val. greitį važiuodamas ant žemės. Taip buvo pasiektas pasaulinis greičio rekordas važiuojant, bet kokia transporto priemone esančia ant žemės.
Nežinomas  Parašyta: 18 Birželio 2009 20:58
[b]„Honda“ gyvosios legendos S2000 evoliucija[/b]

[img=f335e2a4cfd02.jpg][/img]

Pamenate, prieš gerą pusmetį gamintojas pranešė apie planuojamą 2+2 tipo hibridinį kupe? Vos pasirodžius pirmiesiems eskizams, jis buvo sutiktas palankiai, bet tikrai ne kaip pamaina gyvai legendai „Honda S2000“. Tad štai, puikus pasiūlymas, kaip galėtų atrodyti sportiškasis kupe iš 3DLUVR - kompiuterinio meno specialistų.

S2000 evoliucija, koncepto studija:

Kietu stogu, akivaizdžiai atnaujintu agresyviu kėbulo dizainu („Nissan GT-R“ linijų įkvėptas modelis?), didžiulėmis oro paėmimo angomis šonuose.

Konceptas atrodo nuostabiai - įdomu, ką patys „Honda“ apie tai mano?
Nežinomas  Parašyta: 18 Birželio 2009 20:59
[b]„Ferrari 599 GTB HGTE“ lenktynių trasoje vairuojamas paties Schumacherio[/b]

[img=9850c14fc718d.jpg][/img]

Lenktynių trasa pavadinta Fiorano vienai dienai tapo žurnalistų dėmesio centru. Septynis kart Formulės 1 čempionas Michaelis Šumacheris išbandė naująjį „Ferrari 599 GTB HGTE“. Dvidešimt apsuktų ratų tapo simboliniu naujai pristatomų - HGTE technologijų išbandymu.

Trumpinys HGTE šifruojamas kaip Handling GT Evolution, tai naujos kartos automobilio valdymo ir galios paketas pristatytas Ženevos automobilių parodoje kovą. Tai pažeminta pakaba, naujai sukalibruoti amortizatoriai ir atnaujintas išmetamosios sistemos skleidžiamas garsas. Automobilis montuojamas su 20 colių, penkių stipinų originaliais „Ferrari“ ratais. Priekyje esančios grotelės atrodo gerokai agresyviau. Viduje - pilna anglies pluošto apdaila.
Perkantys automobilį turi galimybę pasirinkti vienus iš keturių siūlomų praktinio važiavimo kursų Fiorano trasoje. Yra galimybė ruoštis „Ferrari Challenge“ lenktynėms. Tiesa Italijoje tai nėra naujovė, tokia praktika veikia jau daugiau nei 15 metų. O dabar perkeliama į JAV, Kiniją ir Japoniją.
Nežinomas  Parašyta: 18 Birželio 2009 21:01
[b]Amerikieciu monstras[/b]

[img=3982750000c0a.jpg][/img]

Dabar daug šnekama apie sunkią trijų didžiausių JAV automobilių gamintojų finansinę padėtį. Daug ironizuojama kalbant apie tai, kaip amerikiečiams iš didelių pikapų ar visureigių teks persėsti į mažiukus automobiliukus, kuriuos JAV automobilių pramonė ir gamins. Tačiau Amerika yra Amerika — gegužę jį pademosntravo tokį monstrą, kad daug kam ant liežuvio galo buvo tik du žodžiai: „Negali būti!“

„Land Shark“ versija

Yra toks automobilis „Mosler MT900 GTR XX“, kuris dar kartą įrodė, kad amerikiečiai moka kurti sportinius automobilius, o 7 litrų LS7 V8 variklis, montuojamas „Chevrolet Corvette“, yra puikus agregatas.

Iki 100 km/h „Mosler MT900 GTR XX“ įsibėgėja per 3,1 sek., maksimalus jo greitis — 340 km/h. Tai puikios savybės, kuriomis negalima nesižavėti. Viskas būtų gerai, jei nebūtų kito automobilio — „Mosler MT900 GTR XX Land Shark“, kuris savo pirmtaką, lekianti maksimaliu greičiu, aplenktų kaip stovintį.

Tai, ką pasiūlė JAV kompanija „Intense Automotive Design“ (IAD), sunku suvokti. Ar galite įsivaizduoti 2 500 AG jėgą? Tiek jos turi „Mosler MT900 GTR XX Land Shark“! Po jo variklio dangčiu tas pats LS7 V8 variklis, paimtas iš „Chevrolet Corvette“, tik gerokai patobulintas: padidintas nuo 7 iki 8,4 l, pakeista degalų tiekimo sistema ir dujų paskirstymo mechanizmas, be to, variklis varomas ne benzinu, o įvairių degalų — benzino, metanolio, etanolio ir vandenilio, mišiniu. Inžinieriai tvirtina, kad dėl degalų tiekimo sistemos automobilis per minutę sugeba „suryti“ 22,7 l šio pragariško mišinio. Beje, įdomi detalė: kadangi degalai ne benzinas, o keturių komponentų „bomba“, griežtais ekologijos reikalavimais garsėjančioje Kalifornijoje automobilį galima užregistruoti kaip hibridinį ir pasinaudoti mokestinėmis lengvatomis.

Fantastiški skaičiai

Buvo patobulintas ir pats automobilis „Mosler MT900 GTR XX“. Jo svoris sumažėjo iki 800 kg, sumontuota visų keturių varomųjų ratų sistemą, modernizuota pirmtako važiuoklė, kurios gamybai panaudota daug titano, o ratlankiai pagaminti iš anglies pluošto, magnio lydinio ir titano. Visi šie patobulinimai davė fantastiškus rezultatus:

* 100 km/h greitį automobilis pasiekia per 2,5 sek.;

* 240 km/h — per 6,7 sek.;

* 400 km/h — per 17,5 sek.

Sutikite, nerealu. Tačiau tai dar ne viskas. Gamintojas teigia, kad bandymų metu „Mosler MT900 GTR XX Land Shark“ pasiekė 491 km/h maksimalų greitį ir tvirtina, kad tai toli gražu ne riba, nes palankiomis oro sąlygomis automobilis galėtų pasiekti 600 km/h greitį, o jei būtų pagerinta jo aerodinamika, maksimalus greitis galbūt būtų net 640 km/h.

Automobilio stabdžiai taip pat nerealiai efektyvūs, sakykime, spaudžiate dešinį pedalą „iki dugno“ ir per 17,5 sek. (jei neapalpsite nuo pagreičio) pasiekiate 240 km/h greitį. Tada minate stabdžio pedalą ir per 8,7 sek. sustojate. Automobilis sveikas, o vairuotoją po tokio stabdymo greičiausiai tektų vežti į ligoninę „paremontuoti“.

Ar jis tikras?

Ar visa tai realybė? O gal tik kieno nors fantazija? Kompanijos „Intense Automotive Design“ šefas Johnas Gocha teigia, kad tai — realus automobilis, kuris visuomenei bus parodytas „2009 Bonneville Speed Week“ renginyje. Ką gi, teks palaukti, nes šios greičio varžybos ant išdžiūvusio ežero dugno prasidės rugpjūčio 8 dieną. Be to, Johnas Gocha sako, kad automobilis bus atgabentas ir į Niurburgringo trasą, kur, tikimasi, jį galbūt pilotuos Michaelis Schumacheris.

Kol kas rimti, automobiliams skirti leidiniai į „Mosler MT900 GTR XX Land Shark“ pasirodymą žiūri skeptiškai — atseit gal jis ir sukurtas, o gal tai tik kompanijos „Intense Automotive Design“ pokštas, kad krizės metu būtų linksmiau gyventi.
Nespėliokime, o šiek tiek palaukime — viskas paaiškės.
Puslapis 6 iš 8 «  1  | 2  | 3  | 4  | 5  | 7  | 8  »
Rodyti visus
Žaidimas "Pakibink"
Balsuok

Trugdiz, 41
Kaip plaunate grindis ?




Švenčia gimtadienį