ENEN ITIT RURU LTLT
Puslapis 3 iš 8 «  1  | 2  | 4  | 5  | 6  | 7  | 8  »
Autorius AUTOmoto Naujienos
Nežinomas  Parašyta: 25 Gegužės 2009 16:10
Bugatti Veyron kabrioletas

[img=d18116bba3f21.jpg][/img]

Prancūzijos Bugatti kompanijos gamykloje prasidėjo atviros, superautomobilio Veyron versijos – Grand Sport gamyba. Iš viso bus pagaminta 150 šio automobilio egzempliorių ir pirmieji 50 vienetų jau yra rezervuoti pirkėjų, turinčių bent vieną Veyron.

Pirmas Grand Sport egzempliorius buvo parduotas aukciono Gooding&Company metu už 2,9 milijono JAV dolerių. Šis automobilis buvo sukonstruotas pagal individualų užsakymą ir gavo vardinę lentelę su numeriu „1“.

Superautomobilis turi nuimamą kietą stogo dalį, kuri pagaminta iš tonuoto, pusiau permatomo polikorbanado, taip pat turi minkštą užvalkalą, naudojamą vietoj stogo.

Po variklio dangčiu automobilis turi 16 cilindrų variklį su 4 turbinomis, išvystantį 1001 AG kartu su 7 laipsnių dviejų sankabų, pavarų dėžę DSG. Su plastikiniu stogu automobilio maksimalus greitis – 407 km/h, su minkštu stogu - 130 km/h, o be stogo – 349 km/h.

Europoje atviros Veyron versijos kaina prasideda nuo 1,4 milijono eurų.
Nežinomas  Parašyta: 25 Gegužės 2009 16:15
Eclipse atvere ''nasrus''

[img=040a14e68daa7.jpg][/img]

Kompanija Mitsubishi, pristatė atsinaujinusį Eclipse modelį. Automobilis išties pakeitė savo "veidą", "paaugo" bei "sustiprėjo". Pažvelgus į jį matyti, kad dizainerių komanda nusprendė suvienodinti visų gaminamų modelių stilių...

Pirmoji Mitsubishi Eclipse karta pasaulį išvydo 1990 metais, šio modelio pavadinimas angliškai reiškia užtemimą arba saulėlydį. Vos pasiekęs pardavimo salonus, automobilis tapo populiarus sportinių automobilių mėgėjų tarpe. Jo kaina buvo patraukli ir tiems kas apie analogišką automobilį galėjo tik pasvajoti. Pirmosios kartos modelis išsiskyrė variklio dangčiu, jis buvo išgaubtas, kad tilptų turbokompresorius. Šis automobilis taip pat tapo populiarus tiuningo kompanijų tarpe bei įsiamžino kino filmuose. Per 20 automobilio gyvavimo metų, konstruktoriai sugebėjo sukurti tik keturias šio modelio modifikacijas.

Kaip dažniausia nutinka kino industrijoje, filmo tęsinys būna prastesnis už pirmąją dalį. Taip nutiko ir su dvejomis paskutinėmis Eclipse modelio kartomis. Automobilis prarado savo pradinį žavesį, tapo nuobodus ir neįdomus, o gerbėjai nekantriai laukė jo atsinaujinimo. Ir štai pagaliau...

Nors naujasis automobilis paveldėjo pagrindinius paskutinės kartos bruožus, vis dėl to tai naujas modelis suteikęs Eclipse šviežumo. Naujieji „bamperiai“ suteikia automobiliui solidumo ir vyriškumo. Didžiulis „spoileris“, plačios ratų arkos, tai lenktyninio automobilio įvaizdis. Pažvelgus į jį, iškart norisi lėkti juo į trasą. Be to, pastaruoju metu kompanija užsimena apie dalyvavimą tikrose lenktynėse. Dizaino kompanijos atstovo nuomone, Mitsubishi, atnaujindama savo modelius, taiko i daug jaunesnę ir greitesnę auditoriją.

Šiuo metu, dauguma automobilių gamintojų, automobilio bruožams išreikšti, naudoja dideles priekines groteles. Nepamiršo to ir Mitsubishi. Priekinės Eclipse grotelės primena didžiulį dulkių siurblį, kuris traukia visą į jas lekiantį orą. Šiuo dizaino elementu automobilis primena paskutinės kartos Lancer.

Šiuo akcentu, kuris pirmą kartą panaudotas Evolution modelyje, o vėliau ir Lancer, kompanija žada pažymėti visus savo modelius. Tikriausia japonai tikisi, jog šis bruožas padės atskirti automobilį iš tolo, kaip BMW, Audi ar Saab, kurie taip pat turi savo išskirtinius bruožus. Iš dalies, nuobodoka, bet kitą vertus toks firmos stilius.

Tradiciškai Eclipse turės du variklio pasirinkimus, vienas – bazinis, vidutinio galingumo 2,4 litro (162 AG) su 5 laipsnių mechanine ir 4 laipsnių automatine pavarų dėže ir kitas ženkliai galingesnis V6 3,8 litro, išvystantis daugiau galios nei ankstesnis 265 AG (ankstesnis 262 AG). Na pavarų dėžės šiam varikliui taip pat „rimtesnės“, jei pavaras patinka perjungti patiems – 6 laipsnių, o jei ne – 5 laipsnių. Automobilis su V6 varikliu, turės „priesagą“ GT, ir pasieks 100 km/h greitį per 6 sekundes.

Bazinėje Eclipse komplektacijoje bus ABS su diskiniais stabdžiais gale ir EBD sistema. GT versijoje, galima pasirinkti vėdinamus stabdžių diskus, daug platesnį sportinį „spoilerį“ bei 18 colių ratlankius.

Kol kas, informacijos, apie kainą ir kada bus pradėta prekiauti šiuo modeliu, nėra.
Nežinomas  Parašyta: 25 Gegužės 2009 16:16
[img=1f1e06a168763.jpg][/img]

Japonų tiuninger‘iai siūlo visiems naujos Honda Accord turėtojams įrengti agresyvų moldingą, įskaitant naujus bamperius, slenksčius, radiatoriaus groteles ir spoilerį (sedanui), o taip pat pakabos patobulinimus ir naujos išmetimo sistemos įrengimą.



Be to, galima užsisakyti firminius 18“ arba 19“ ratlankius.



JDM Honda Accord galima bus įsigyti kaip JAV, taip ir Europoje.
Nežinomas  Parašyta: 25 Gegužės 2009 16:17
[img=e1d1b67cc6308.jpg][/img]

Naujame Jeep Grand Cherokee modelyje gali būti įrengtas vienas iš dviejų benzininių variklių: 3L V6, kurio galingumas yra 218 a.g. arba 4,7L V8, išvystantis 303 a.g. Nenuslysti sunkiuose kelio ruožuose padės firminė Quadra-Drive II pilnos pavaros sistema. Ji turi padidintos trinties diferencialus tarp ratų ir taipogi eilę įrenginių, palengvinančių vairavimą ir padidinančių saugumą: ESP, pagalbos sistema važiuojant į kalną, priekabos judėjimo kontrolė ir pan.
Nežinomas  Parašyta: 25 Gegužės 2009 16:20
[img=f2ee9fed0bf04.jpg][/img]

Vokiečiams neduok duonos –duok „prapūsti“ kokį automobilį. Be to, nesvarbu kokį – ar kuklų, biudžetinį automobiliuką, ar retą ir brangų supercar‘ą.

Bet kuriuo atveju galima net neabejoti, kad rezultate gausis kažkas neordinoraus ir įdomaus

Žymi tiuning-ateljė „Wimmer RS“ nusprendė „prapūsti“ Porsche 911 GT2. Maža to, kad šis sportinis-lenktyninis deimantas yra „devyni šimtai vienuoliktosios“ šeimynos flagman‘as, tai ir visiškai pagrįstai gali vadintis neeiliniu sportcar‘u, vertu likusio istorijoje Porsche Carrera GT paveldėtoju. Todėl prie tokio automobilio modernizavimo klausimo inžinieriai iš „Wimmer RS“ priėjo gan atsargiai, nutarę, kad sugadinti šį automobilį kur kas lengviau, nei realiai jį patobulinti. Žinoma, galima būtų nepalikti ir „akmens ant akmens“ nuo Porsche 911 GT2, persiūti aerodinamiką, pakabą, transmisiją ir dar daug ką, bet... kam? Tai yra labai brangu, ir be to rezultatas išeitų labai abejotinas. Štai kodėl „Wimmer RS“ neapsiėmė koordinaliai perdirbinėti šį inžinerijos šedevrą, o tik pasiūlė savo tiuning-kit‘ą. Be to, potencialiam pirkėjui apsieis 29 800€, kas nėra beprotiškai daug.



Ką gi iš savęs pristato naujas tiuning-kit‘as? Visų pirma, tai „pakoreguotas“ eksterjeras. Automobilis turi naujus 20“ lengvojo lydinio ratlankius ir žemo profilio Dunlop gumą 235/30 priekyje ir 325/25 gale. Be to, „Wimmer RS“ aerodinamikos specialistai sumontavo naujus veidrodžius karboniniame korpuse ir patobulino galinį spoilerį. Pakeitimų sulaukė ir pakaba. Bet visa tai, tiesa pasakius, yra preliudija. Pagrindinius pinigus klientas, žinoma, moka ne už karboninius veidrodėlius ir naujus kilimėlius salone. Pagrindas slypi po variklio dangčiu. Wimmer RS variklių „specai“ sumontavo 3,6L šešių cilindrų opozicinį variklį, naujus paskirstymo velenus, du turbokompresorius, modernizavo išmetimo sistemą ir padirbėjo su ECU (variklio valdymo bloku). Rezultate variklio galingumas išaugo nuo 530 iki 680 a.g., o sukimo momentas nuo 680 iki 870 Nm. Šešių pakopų mechaninės pavarų dėžės nelietė.

[img=4364f89f3f768.jpg][/img]

Žinoma, po tokio „prapūtimo“ automobilio dinaminės charakteristikos ryškiai pagerėjo. Maksimalus greitis dabar yra 356 km/h vietoj 329, o įsibėgėjimas iki šimtinės užtrunka 3,4 sekundės, iki 200 km/h automobilis įsibėgėja per 9,8 sekundės, o iki 300 km/h per 25,8 sekundės.

Aišku, kad apie masinę gamybą negali būti jokių kalbų. Wimmer RS Porsche 911 GT2 bus išleista ribotu kiekiu. Ne išimtis, kad į metus bus išleista ne daugiau 10 vienetų tokių automobilių. Ir esmė net ne kainoje (220 000€), o tame, kad net pačioje Vokietijoje apie „Wimmer RS“ ateljė mažai kas žino. Nekalbant apie kitas šalis. Taip, kad, greičiausiai, Wimmer RS Porsche 911 GT2 taip ir liks produktu vidinėje vokiečių rinkoje.

[img=281e9131580ed.jpg][/img]
Nežinomas  Parašyta: 25 Gegužės 2009 16:20
[img=d63a6e6c4a9bc.jpg][/img]

Mitsubishi Lancer Evolution turėtojai, gyvenantys Albeone, nuolat bando padaryti japonišką automobilį galingesniu ir greitesniu. Ir kai atrodo, kad Mitsubishi Lancer Evolution pasiekė savo tobulumo ribą, išaiškėja, kad tai tik vienas iš automobilio evoliucijos etapų.



Visai neseniai į Didžiosios Britanijos rinką pateko Mitsubishi Lancer Evolution FQ-300 SST, kuris skaitosi velniškai greitu automobiliu, sugebančiu pasiekti 100km/h per 4,7 sek. Bet išvakarėse Mitsubishi paskelbė, kad Anglijoje atsirado dar greitesnė dešimtos kartos Mitsubishi Lancer Evolution FQ-330 SST versija su 6-pakopų Sport Shift Transmission transmisija, informuoja Carscoop.



Kiekvienam, kuris panorės įsigyti naują automobilį už £35,999, atiteks modelis su modernizuotu 295 a.g. 2L varikliu, kurio galingumas buvo padidintas iki 329 a.g. Variklis su maksimaliu 437 Nm sukimo momentu pagreitina automobilį iki pirmos šimtinės per 4,4 sek, kas 0,3 sek greičiau už FQ-300 SST. Maksimalus naujovės greitis yra 250 km/h. Tokiais parametrais dažnai negali pasigirti dauguma žymių sportcar‘ų, kurių kaina yra nepalyginamai didesnė už Mitsubishi Lancer Evolution FQ-330 SST kainą.
Nežinomas  Parašyta: 29 Gegužės 2009 02:21
„Hyundai i20“ Euro NCAP teste gavo 5 saugumo žvaigždutes

[img=8f9d329cd1daf.jpg][/img]

Pranešimas spaudai

Euro NCAP organizacija pranešė, kad „Hyundai i20“ gavo aukščiausią penkių žvaigždučių įvertinimą pagal organizacijos naująją vertinimo sistemą pirmajame B klasės automobilių bandymų etape. Pakėlus reikalavimų kartelę B segmento automobiliams, penkių durų modelis „Hyundai i20“ puikiai pasirodė visose keturiose vertinimo kategorijose – keleivių saugos, vaikų apsaugos, pėsčiųjų apsaugos ir pagalbinių saugos sistemų – ir gavo aukščiausią bendrą įvertinimą.

Svarbu tai, kad „Hyundai i20“ surinko 88 procentus keleivių saugos bandymuose, įskaitant naująjį kaklo ir stuburo traumų vertinimą. Automobilio aktyvios galvos atramos, priekinių saugos diržų įtempėjai ir šešios saugos oro pagalvės – priekinės, šoninės ir užuolaidinės – lėmė sėkmę smūgio į priekį, į šoną ir automobilio atsitrenkimo į stulpą bandymuose.

Su aukšto lygio standartine saugos įranga „Hyundai i20“ surinko šešis iš galimų septynių balų pagalbinių saugos sistemų kategorijoje, gavęs aukščiausius balus už priminimą apie neužsegtus saugos diržus ir elektroninę stabilumo kontrolės (ESP) sistemą. Kompiuterinė ESP sistema sumažina slydimo riziką, perduodama stabdymo jėgą kiekvienam ratui, kad automobilis važiuotų ten, kur jį kreipia vairuotojas. Euro NCAP siekia, kad į penkias žvaigždutes pretenduojančių automobilių pardavimuose būtų 85 procentai automobilių, į kurių standartinę įrangą įeina ESP sistema.

Kalbėdamas apie šį laimėjimą, „Hyundai Motor Europe“ viceprezidentas Allan`as Rushforth`as pasakė: „Tai labai svarbus įvykis „Hyundai“ koncernui. „Hyundai i20“ gautos penkios žvaigždutės parodo, kad mūsų siekis pasiūlyti klientams aukščiausią kokybę ir geriausią saugą buvo deramai įvertintas. Šis ir ankstesnis „Hyundai i30“ modelio laimėjimas, kuris taip pat surinko didžiausią balų skaičių*, rodo, kad „Hyundai“ koncernas kuria puikius automobilius Europos vartotojams. Visa tai atsispindi „Hyundai“ kompanijos šūkyje „Mums rūpi tikra kokybė“ („True Quality Matters“)“.

„Hyundai i20“ Europoje tapo labai populiariu ir gerai perkamu modeliu, o vienu iš svarbiausių sėkmės veiksnių buvo didelis automobilio saugos priemonių paketas. Jau kitą mėnesį prekyboje pasirodysiąs trijų durų modelis dar labiau padidins „Hyundai i20“ patrauklumą,“ – pridūrė Allan`as Rushforth`as.

„Hyundai i20“ modelyje gausu aktyvios ir pasyvios saugos įrangos, įskaitant į standartinę įrangą įeinančias šešias oro pagalves, aktyvias galvos atramas, priekinių saugos diržų įtempėjus, stabdžių antiblokavimo sistemą (ABS) ir elektroninę stabdymo jėgos paskirstymo sistemą (EBD). Elektroninę stabilumo sistemą (ESP) galima rinktis kaip papildomą įrangą.

Lietuvoje „Inchcape Motors“ salonuose „Hyundai i20“ kaina nuo 32 990 Lt.
Nežinomas  Parašyta: 29 Gegužės 2009 02:33
Naujas BMW variklis

[img=980b321ead740.jpg][/img]

Kompanija BMW pristatė naują variklį su gamykliniu indeksu N55, kuris šių metų gale debiutuos modelyje 5-Series GT.

Kaip pranešama leidinyje Motor Trend, šis trijų litrų variklis turi turbo kompresorių su tiesioginiu kuro įpurškimu, dujų paskirstymo sistemą Valvetronic ir sugeba išvystyti 306 AG. Maksimalus sukimo momentas 400 Nm pasiekiamas diapazone nuo 1200 iki 3000 aps. / min.

Naujas kompanijos BMW „šešetukas“ turi tokį patį cilindrų bloką, kaip ir pimtakis su indeksu N54, kuris 2008 metais užkariavo geriausio tarptautinio metų variklio titulą. Nuo savo pirmtako naujasis variklis skiriasi pamažintu 4 kilogramais svoriu, tik viena turbina vietoj dviejų ir Valvetronic sistema.

Pasak BMW atstovų, modelis 5-Series GT, kuris pirmas turės naują variklį kartu su 8 laipsnių pavarų dėže, galės įsibėgėti iki 100 km/h per 6,3 sekundes, o maksimalus greitis bus apribotas ties 250 km/h. Vidutinės kuro sąnaudos - apie 9 litrus / 100 km, o CO2 emisija - 336 gramai kilometrui.
Nežinomas  Parašyta: 29 Gegužės 2009 17:58
Audi R8 elektro

[img=ca5020e1b17ad.jpg][/img]

Šių metų rugsėjį Frankfurto automobilių parodoje kompanija Audi pristatys dvi naujas, superautomobilio R8, modifikacijas. Kaip pranešama prancūzų leidinyje L‘Automobile, pirma naujiena taps rodsteris, kuris bus siūlomas su 420 AG V8 ir 525 AG V10 varikliais, o antra – elektrinė superautomobilio versija. Kol kas nežinoma ar automobilis turės tik elektrinį variklį ar gaus hibridinę jėgainę.

Frankfurto autosalone taip pat bus pristatyta keturių durų Audi A5 kupė versija, kuriai prie pavadinimo prisidės žodis Sportback. Šių metų pabaigoje, kai automobilis bus pristatytas rinkoje, jis bus siūlomas su keturių ir šešių cilindrų dviejų ir trijų litrų benzininiais varikliais, 4,2 litro V8 354 AG varikliu, o taip pat V6 dyzeliniu varikliu.
Nežinomas  Parašyta: 29 Gegužės 2009 18:00
Citroen DS3 iš vidaus

[img=8343d23c13e85.jpg][/img]

Penktadienį kompanija Citroen paviešino pirmas oficialias automobilio DS3 interjero nuotraukas, kurių pagrindu bus sukurta nauja premium klasės serija. Pirmą kartą prototipas buvo pristatytas Ženevos automobilių parodoje, tačiau į automobilio vidų patekti nebuvo galima.

Sprendžiant iš nuotraukų, naujiena jau praktiškai paruošta serijinei gamybai. Mažo to, interjero dizainas, kaip ir eksterjeras nepanašus į nieką, ką dabar turi Citroen kompanija. Kaip praneša britų leidinys Autocar, konceptinis automobilis yra 95 procentais panašus į serijinį automobilį, tačiau pirkėjams bus siūlomi keli apipavidalinimo variantai, kurie leis individualiai apiforminti interjerą bei eksterjerą.

Kaip buvo pranešama ankščiau, serijinis Citroen DS3, kuris turės naujos kartos platformą C3, rinkoje pasirodys kitų metų kovo mėnesį. Naujovė turėtų konkuruoti su hečbeku Mini, Alfa Romeo MiTo ir Audi A1.
Puslapis 3 iš 8 «  1  | 2  | 4  | 5  | 6  | 7  | 8  »
Rodyti visus
Žaidimas "Pakibink"
Balsuok

Trugdiz, 41
Kaip plaunate grindis ?




Švenčia gimtadienį