ENEN ITIT RURU LTLT
Puslapis 4 iš 8 «  1  | 2  | 3  | 5  | 6  | 7  | 8  »
Autorius AUTOmoto Naujienos
Nežinomas  Parašyta: 31 Gegužės 2009 15:41
[img=adb62a1d071b9.jpg][/img]

Dar viena kompanija, pretenduojanti į markę Saturn, tapo kompanija “Mitsubishi Motors“. Šiandien japonų gamintojas aktyve turi, viso labo, vieną gamyklą Ilinojaus valstijoje, kur surenkami sedanai Galant. Saturn įsigijimas būtų puiki galimybė įsitvirtinti ir išplėsti modelių eilę Šiaurės Amerikoje.

Tarp kitų potencialių Saturn pirkėjų – investicijų kompanija „Telesto Ventures“ ir šio modelio dilerių konglomeratas „Penske Automotive Group“. Nepatvirtintais duomenimis, savo susidomėjimą pareiškė aljansas „Renault-Nissan“ ir „Magna International“.
Nežinomas  Parašyta: 31 Gegužės 2009 15:43
Opel pats ekonimiskiausias modelis

[img=15f75d6117105.jpg][/img]

Turėdamas vidutines kuro sąnaudas, apie 4 L/100 km, ir išskirdamas į aplinką apie 105 g/km CO2, naujas Vauxhall / Opel Corsa ecoFLEX yra pats ekonomiškiausias modelis kompanijos istorijoje. Turinti tik 1,3L CDTi dyzelinį variklį, šių metų rinkoje yra tiktai 3-jų durų versija. Toks automobilis išvysto 75 a.g. galingumą ir 170 Nm sukimo momentą, siekiantį jau prie 1 750 aps/min.

Dėka to, kad Corsa aukštis buvo sumažintas 20 mm ir oro srauto optimizavimo per oro įsiurbimo angas, automobilis turi pagerintą aerodinamiką. Be to, naujam supermini montuojamos pasiaurintos padangos (175/70 vietoje 185/70) ir palengvinti 14“ plieniniai ratlankiai, kas sumažino automobilio svorį beveik 45 kg. Didžiojoje Britanijoje Corsa ecoFLEX prieinamas modifikacijose Life ir Club, pradedant nuo 12 800€.
Nežinomas  Parašyta: 31 Gegužės 2009 15:50
BMW paruose 5 serijos Gran Turismo

[img=4d1ac81743efd.jpg][/img]

Į kupė automobilį panašus, bet drauge pasižymintis 7 serijos salono prabanga ir 5 serijos universalo ar X5 funkcionalumu – taip 5 serijos „Gran Turismo” automobilį apibūdina gamintojai. Šis BMW gamos naujokas prekyboje pasirodys jau spalį.

5 serijos „Gran Turismo“ ilgis siekia net 4,99, plotis – 1,90, o aukštis – 1,56 m. Priklausomai nuo pirkėjo poreikių bus galima užsisakyti keturvietį (tik dvi sėdimos vietos gale) arba penkiavietį (trys sėdimos vietos gale) automobilį.

[img=37b640946a832.jpg][/img]

Dar vienas įdomus dalykas, kuriuo gali pasigirti BMW 5 serijos „Gran Turismo“ yra bagažinės dangtis. Priklausomai nuo poreikių, jį galima atidaryti kaip sedane (nedidelė bagažinės anga) arba kaip hečbeke (maksimali bagažinės anga).

Praktiškam vairuotojui patiks ir tai, kad galinę sėdynę galima pastumti pirmyn arba atgal 10 cm. Jei sėdynė bus nustumta atgal bagažinės tūris sieks 440, o jei patraukta į priekį – 590 l. Nulenkus galines sėdynes jos tūris padidės iki 1700 l.

[img=b2fcf5ba0227d.jpg][/img]

Pirkėjai galės rinktis vieną iš trijų automobilių: 530d GT (3,0 l/245 AG/540 Nm), 535i GT (3,0 l/306 AG/400 Nm) ir 550i GT (4,4 l/407 AG/600 Nm). Pirmasis automobilis, į kurį bus montuojamas dyzelinis motoras, 100 km/h greitį pasiekia per 6,9 s, o vidutinės dyzelino sąnaudos yra 6,5 l.

[img=bf2ca01293364.jpg][/img]

Su silpnesniu benzininiu varikliu (535i GT) naujasis BMW automobilis 100 km/h greitį pasiekia per 6,3 s, vidutiniškai sudegindamas 8,9 l benzino. Su galingiausiu benzininiu motoru (550i GT) automobilis 100 km/h greitį pasiekia per 5,5 s. Vidutinės šio modelio degalų sąnaudos – 11,2 l.



Beje, visi trys motorai atitinka „Euro 5“ aplinkosaugos normas bei standartiškai bus komplektuojami tik su aštuonių laipsnių automatine greičių dėže. Kokia gali būti naujo automobilio kaina gamintojai nepraneša.
Nežinomas  Parašyta: 1 Birželio 2009 15:41
[color=#000000][b]Meksikoje buvo rastas 1964 metų Orbitron Show Car hot-rodas[/b][/color][size=2][/size]

[img=15573e45bd5ef.jpg][/img]

Vienas iš keisčiausių hot-rodų pasaulyje, kurį 1964 metais sukonstravo legendinis Ed „Big Daddy“ Roth, buvo rastas po 35 metų ir bus restauruotas. Automobilių pertvarkymo ateljė GAS specialistai turės nemažai darbo, nes automobilis ilgus metus buvo naudojamas kaip šiukšlių dėžė prie knygyno Meksikos šiaurinėje dalyje. Automobilis nebeturi „stogo-burbulo“, firminių ratų bei variklio. Po tiek metų kėbulas pakankamai nukentėjo.

Galpin Auto Sports specialistai įsigijo Orbitron Show Car ir pervežė jį iš Meksikos į savo ofisą Kalifornijoje, kur ir pradėjo automobilio restauravimą. Automobilio restauravimas bus atliekamas stebint specialistams kurie 1964 metais dalyvavo originalo sukūrime.
Nežinomas  Parašyta: 1 Birželio 2009 15:43
[b]Kompanija BMW pristatė specialią M3 kupė versiją[/b]

[img=6a5854117e09f.jpg][/img]

Šių metų liepos mėnesį kompanija BMW planuoja pristatyti rinkai specialią M3 kupė modifikaciją, kuri bus pavadinta „Edition“ ir bus gaminama tik 6 mėnesius. Kaip sakoma oficialiame pranešime, naujiena nuo bazinio automobilio skirsis pažeminta 10 mm pakaba, išskirtinėmis kėbulo spalvomis ir eksterjero apipavidalinimo variantais.

Specialios modifikacijos BMW M3 bus nudažytas viena iš 4 spalvų (balta, juoda, geltona ar mėlyna), tačiau veidrodėliai bus tik juodi. Naujiena turės tamsaus chromo priekines radiatoriaus groteles, duslintuvo antgalius ir šoninių ventiliacijos angų groteles. Be to, pirkėjai galės užsakyti specialiai šiai versijai sukurtus 19 colių ratlankius, kurie gali būti nudažyti juodai arba baltai. Interjero elementai, centrinė konsolė, parankiai ir durų rankenos bus nudažyti tokia pat spalva kaip ir kėbulas.

Techninės automobilio charakteristikos nepakito. Po variklio dangčiu slėpsis 420 AG atmosferinis V8 variklis, su 6 laipsnių mechaninę pavarų dėžę su dviem sankabom.

Specialios modifikacijos M3 kainos kol kas neskelbiamos.
Nežinomas  Parašyta: 1 Birželio 2009 15:46
[b]Kia Soul 5 zvaigzduciu NCAP saugos ivertinimas[/b]

[img=707f18d675d68.jpg][/img]

Šį trečiadienį naujausias Kia Soul miesto automobilis apdovanotas aukščiausiu 5 žvaigždučių saugumo įvertinimu paskutiniajame Euro NCAP testavime. Surinkus 87 proc. už suaugusių keleivių apsaugą, po 86 proc. vaikų apsaugą ir 86 proc. už saugos įrangą - Kia tampa vienu iš saugiausių B segmento šeimos automobilių.

„Kia saugos inžinieriai ištobulino naująjį Soul siekdami suteikti aukščiausio lygio saugumą keleiviams remiantis gyvenimiškais nelaimingų atsitikimų scenarijais. 5 žvaigždučių Euro NCAP įvertinimas patvirtina didelę Kia pažangą saugumo srityje ir tai yra puikus darbo tesinys, prisimenant Kia cee‘d gautą 5 žvaigždučių Euro NCAP saugumo įvertinimą 2007 metais“, - teigė Panu Vainamo, generalinis Kia Motors Europe marketingo direktorius.

Pasak Panu Vainamo, dėl 5 žvaigždučių saugumo įvertinimo ir unikalios Kia suteikiamos 5 metų garantijos be ridos apribojimo Europoje Soul tapo dar patrauklesne vartotojams. Tobulindami Soul, Kia inžinieriai pirmiausiai siekė užtikrinti automobilio „aktyvų saugumą“, kurį sudaro geras matomumas, tikslus valdymas, efektyvus stabdymas. Tai leidžia Kia vairuotojams išvengti nelaimingų atsitikimų ir kitos kasdienio vairavimo rizikos.

[img=8bd6743a9a0dd.jpg][/img]

Į kiekvieno Soul modelio, tiekiamo Vakarų Europoje, standartą įeina elektroninė stabilumo programa (ESP). Pilnai automatinė ESP tampa vis patikimesne priemone, siekiant išvengti avarijų. Jos dėka automobilis laikosi vairuotojo numatyto kurso nepaisant galimų netikslių vairo pasukimų.

Jeigu susidūrimas neišvengiamas, naujojo Kia Soul keleivius saugo standartinės „pasyvaus saugumo“ priemonės. Visų pirma tai tvirtas penkių durų plieninis kėbulas. Šis kėbulas, turintis standumo zonas, saugo įvykus avarijoms iš priekio, šono, galo ar verčiantis. Į kiekvieno Soul, parduodamo Europoje, standartą įeina dvigubos priekinės saugos oro pagalvės, šoninės oro pagalvės ir šoninės oro pagalvės- užsklandos, prisitaikantys priekiniai saugos diržai su fiksatoriais ir diržo ištraukimo apribojimu, taip pat trys trijų padėčių diržai gale sėdintiems keleiviams. Visi Soul modeliai gali būti užsakomi pasirenkant „aktyvius“ pogalvius priekinėse sėdynėse.
Nežinomas  Parašyta: 1 Birželio 2009 15:50
[b]Hyundai i20 Euro NCAP teste gavo 5 saugumo žvaigždutes[/b]

[img=9ba3aa72e9abc.jpg][/img]

Euro NCAP organizacija pranešė, kad „Hyundai i20“ gavo aukščiausią penkių žvaigždučių įvertinimą pagal organizacijos naująją vertinimo sistemą pirmajame B klasės automobilių bandymų etape. Pakėlus reikalavimų kartelę B segmento automobiliams, penkių durų modelis „Hyundai i20“ puikiai pasirodė visose keturiose vertinimo kategorijose - keleivių saugos, vaikų apsaugos, pėsčiųjų apsaugos ir pagalbinių saugos sistemų - ir gavo aukščiausią bendrą įvertinimą.

Svarbu tai, kad „Hyundai i20“ surinko 88 procentus keleivių saugos bandymuose, įskaitant naująjį kaklo ir stuburo traumų vertinimą. Automobilio aktyvios galvos atramos, priekinių saugos diržų įtempėjai ir šešios saugos oro pagalvės - priekinės, šoninės ir užuolaidinės - lėmė sėkmę smūgio į priekį, į šoną ir automobilio atsitrenkimo į stulpą bandymuose.

Su aukšto lygio standartine saugos įranga „Hyundai i20“ surinko šešis iš galimų septynių balų pagalbinių saugos sistemų kategorijoje, gavęs aukščiausius balus už priminimą apie neužsegtus saugos diržus ir elektroninę stabilumo kontrolės (ESP) sistemą. Kompiuterinė ESP sistema sumažina slydimo riziką, perduodama stabdymo jėgą kiekvienam ratui, kad automobilis važiuotų ten, kur jį kreipia vairuotojas. Euro NCAP siekia, kad į penkias žvaigždutes pretenduojančių automobilių pardavimuose būtų 85 procentai automobilių, į kurių standartinę įrangą įeina ESP sistema.

[img=7e6a55351d80b.jpg][/img]

Kalbėdamas apie šį laimėjimą, „Hyundai Motor Europe“ viceprezidentas Allan`as Rushforth`as pasakė: „Tai labai svarbus įvykis „Hyundai“ koncernui. „Hyundai i20“ gautos penkios žvaigždutės parodo, kad mūsų siekis pasiūlyti klientams aukščiausią kokybę ir geriausią saugą buvo deramai įvertintas. Šis ir ankstesnis „Hyundai i30“ modelio laimėjimas, kuris taip pat surinko didžiausią balų skaičių*, rodo, kad „Hyundai“ koncernas kuria puikius automobilius Europos vartotojams. Visa tai atsispindi „Hyundai“ kompanijos šūkyje „Mums rūpi tikra kokybė“ („True Quality Matters“)“.

„Hyundai i20“ Europoje tapo labai populiariu ir gerai perkamu modeliu, o vienu iš svarbiausių sėkmės veiksnių buvo didelis automobilio saugos priemonių paketas. Jau kitą mėnesį prekyboje pasirodysiąs trijų durų modelis dar labiau padidins „Hyundai i20“ patrauklumą,“ - pridūrė Allan`as Rushforth`as.

[img=990a5f6bc641f.jpg][/img]

„Hyundai i20“ modelyje gausu aktyvios ir pasyvios saugos įrangos, įskaitant į standartinę įrangą įeinančias šešias oro pagalves, aktyvias galvos atramas, priekinių saugos diržų įtempėjus, stabdžių antiblokavimo sistemą (ABS) ir elektroninę stabdymo jėgos paskirstymo sistemą (EBD). Elektroninę stabilumo sistemą (ESP) galima rinktis kaip papildomą įrangą.

Lietuvoje „Hyundai i20“ kaina nuo 32 990 Lt.

Erikutiz, 34
Įrašai: 116
 Parašyta: 1 Birželio 2009 18:11
Saltinis butinas, nes vagi autorines teises :)
Nežinomas  Parašyta: 2 Birželio 2009 03:30
[quote='Erikutiz']Saltinis butinas, nes vagi autorines teises :)[/quote]
nuva nuva ;) gaila kad pats automobiliu nekuriu nes tuoj pat aprasyciau kaip isdroziau is medzio lietnyka ir kaip is molio nulibdziau stumokli :)
Nežinomas  Parašyta: 3 Birželio 2009 13:35
[b]Svarbu neatsilikti[/b]

[img=b2bf340d6e4ac.jpg][/img]

Europos rinkoje pagausėjo naujų „karštų“ hečbekų. Volkswagenas turi Scirocco, Renault pristatė Megane Coupe, Opel parodė atnaujintą Astrą…

Ford nusprendė neatsilikti. „Mėlynas ovalas“ planuoja atgaivinti Capri vardą. Autogamintojas į Frankfurto automobilių parodą rugsėjį atveš Capri automobilio konceptą, o serijinę gamybą planuojama pradėti 2010 metais.

Ford Capri dizaineriai naujienos pagrindui panaudojo kovo mėnesį Ženevoje pristatytą konceptinį automobilį Iosis Max. Automobilis gavo agresyvią priekinę dalį su siaurais šviesos diodų priekiniais žibintais.

Po Capri variklio dangčiu „apsigyvens” nauji varikliai EcoBosst su turbina. Keturių cilindrų, 1,6 litro variklis galės pasiekti nuo 148 iki 178 AG, dyzelinis TDCi – 128 AG, o dviejų litrų variklis – nuo 168 iki 197 AG. Pats galingiausias Capri turės keturių cilindrų 200 AG EcoBoost variklį.
Puslapis 4 iš 8 «  1  | 2  | 3  | 5  | 6  | 7  | 8  »
Rodyti visus
Žaidimas "Pakibink"
Balsuok

Trugdiz, 41
Kaip plaunate grindis ?




Švenčia gimtadienį