ITIT RURU LTLT ENEN
Puslapis 2 iš 8 «  1  | 3  | 4  | 5  | 6  | 7  | 8  »
Autorius AUTOmoto Naujienos
Nežinomas  Parašyta: 22 Gegužės 2009 04:13
Galingiausia Insignia

[img=8686edb5ee7d2.jpg][/img]

Trečiadienį kompanija Opel oficialiai pristatė „pakaitintą" universalo Insignia SportTourer versiją, kuri gavo tradicinį pavadinimą OPC. Automobilio dizainas to paties stiliaus kaip ir sedano: naujovė turi naują bamperį su vertikaliomis oro įsiurbimo angomis ir papildomomis ventiliacijos angomis šonuose, nedidelį galinį spoilerį ir galinį bamperį su integruotu chromuotu duslintuvo antgaliu.

Techninės charakteristikos, palyginus su OPC sedanu, irgi nepakito. Naujiena gavo visus varomuosius ratus su galiniu, padidintos trinties, elektra valdomu diferencialu, pažemintą pakabą, galingus stabdžių mechanizmus Brembo ir 6 cilindrų 325 AG, turintį 2,8 litro variklį su dviem turbinomis. Automobilis turi 6 laipsnių mechaninę pavarų dėžę. Pasak Opel, nuo 0 iki 96 km/h universalas įsibėgėja per 6 sekundes, kas yra dviem dešimtosios sekundės lėciau už OPC sedaną. Maksimalus, dirbtinai apribotas, automobilio greitis yra 250 km/h.

Pagrindinis OPC išskirtinis bruožas yra didelė bagažinė - 540 litrų bei 1530 litrų sulanksčius galines sėdynes.

Europos rinkoje naujiena pasirodys š. m. rudenį.
Nežinomas  Parašyta: 22 Gegužės 2009 04:14
VW Scirocco

[img=318a5adec0bcb.jpg][/img]

Trečiadienį kompanija Volkswagen išplatino pačios galingiausios hečbeko Scirocco modifikacijos, kuriai prie pavadinimo pridėtas indeksas R, oficialią informaciją ir nuotraukas. Nuo bazinės versijos patobulintą Scirocco skiria agresyvūs priekinės kėbulo dalies dizainas su naujomis radiatoriaus grotelėmis, didelėmis oro įsiurbimo angomis, galinių durų spoileris, „tonuoti" galiniai žibintai, naujas galinis bamperis ir 18 colių 5 stipinų ratlankiai.

Priekinių varomųjų Volkswagen Scirocco R turi dviejų litrų variklį su turbina, kuri jis gavo iš 5 kartos GolF GTI. Patobulinimo dėka variklio galia padidėjo nuo 200 iki 265 AG (350 Nm). Prie variklio bus galima pasirinkti arba 6 laipsnių mechaninę pavarų dėžę, arba dviejų sankabų automatinę pavarų dėžę (DSG). Autogamintojo duomenimis, nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą automobilis gali įsibėgėti per 6,5 sekundes (su DSG viena dešimtaja sekundės greičiau) ir pasiekti maksimalų greitį – 250 km/h, kuris ribojamas elektronikos. Palyginimui, VW Golf GTI iki 100 km/h įsibėgėja per 6,9 sekundės.

Be viso to, Scirocco R gaus pažemintą aktyvią pakabą su naujomis spyruoklėmis ir amortizatoriais, elektrinę ratų diferencialo blokavimo XDS imitaciją ir galingesnius stabdymo mechanizmus su 345 mm diskais priekyje ir 310 mm gale.

Europos automobilių salonose automobilis pasirodys š. m. rudenį.
Nežinomas  Parašyta: 22 Gegužės 2009 04:15
Naujasis VW Golf pavirto universalu

[img=5e6045ee1d753.jpg][/img]

Kompanija Volkswagen ketvirtadienį oficialiai pristatė naujos kartos universalą Golf, kuris gavo tradiciška pavadinimą Variant. Nuo kitų šeimynos modelių automobilį išskiria ilgesnis kėbulas, galinės dalies apipavidalinimas ir didelė bagažinė, kurios tūris, esant sudėtoms sedynėms, yra 1495 litrai.

Europos rinkoje, kur dileriai jau pradėjo priiminėti VW Golf užsakymus, naujiena bus siūloma 3 versijų su plačia variklių gama. Keturi benzininiai varikliai, tarp kurių – 1,4 litro varikliai su turbina ir 1,6 atmosferiniai varikliai, siekiantys nuo 80 AG iki 160 AG. Dyzelinių variklių eilė pristatyta su 1,6 ir 2,0 litru varikliais, iskaitant 105 AG variklį, kuris šiam modeliui yra naujovė. Naujo variklio kuro sąnaudos 100 km yra tik 4,5 litro.

Pirmi Golf universalai bus pristatyti pirkėjams š. m. rugsėjo mėnesį. Automobilio kaina prasideda nuo 18 500 eurų (apie 64 000 Lt).
Nežinomas  Parašyta: 22 Gegužės 2009 04:16
Camaro iš „Trasformerių“ taps serijinis

[img=a2d987d533b31.jpg][/img]

Kompanija Chevrolet dileriams pranešė apie savo ketinimą į rinką išleisti specialią kupė Camaro modifikaciją, kurią pavadins Bumblebee. Naujiena bus sukurta pagal bendravardį veikėją iš filmo „Transformeriai". Kaip praneša tinklalapis Camaro5, tokį automobilį JAV bus galima užsakyti nuo šių metų birželio 10 d., o automobilio gamyba bus vykdoma nuo birželio iki gruodžio.

Tikimasi, kad speciali Chevrolet Camaro versija, taip pat, kaip ir automobilis iš filmo, bus geltonos spalvos su juodomis „sportinėmis" juostomis ir „Transformerių" logotipu ant slenksčių bei centrinės konsolės. Ar gaus naujiena tokį pat variklio dangtį ir priekinį bamperį, kaip ir Bumblebee iš filmo, kol kas neskelbiama.

Naujovė bus siūloma su siūloma dviejų tipų: LT ir SS su 304 AG V6 ir 426 AG V8 varikliais. JAV eilinio Camaro kaina prasideda nuo 23 000 dolerių (apie 59 000 LT), tačiau kiek kainuos specialioji versija, kol kas nežinoma.
Nežinomas  Parašyta: 22 Gegužės 2009 04:23
Naujas žvaigždžių karų veikėjas – BMW M3

[img=fe50f1a65023f.jpg][/img]

Kanados tiuningo ateljė MWDesign sukūrė patobulinimų rinkinį Darth Maul. Darth Maul – vieno iš kino filmo „Žvaigzdžių karai“ veikėjo vardas. Jis yra tamsiojo Sithu valdovo Darth Sidious'o mokinys.

Kaip praneša Kanados ateljė spacialistai, šiuo metu projektas yra pirmoje stadijoje. Jau paruošti keli pertvarkymų elementai: naujas priekinis bamperis, galinis difuzorius, nauji šoninių veidrodėlių korpusai. Maža to, dalis komponentų padaryti iš karbono.

Iš išorės automobilis nudažytas juoda spalva su oranžiniais intarpais, salonas taip pat juodas su intarpais. Taip pat automobilis turi 20 colių juodai oranžinius lengvo lydinio ratlankius bei sportines spyruokles H&R.

BMW M3 yra vienas iš labiausiai pertvarkytų sportinių automobilių, beliko tik sulaukti, ką MWDesign paruoš antrai Darth Maul stadijai.

[img=8f30ea05bd79d.jpg][/img]
[img=f19b01ee3e066.jpg][/img]
[img=7ef0bee7c3ff2.jpg][/img]
[img=3fd9fc622e446.jpg][/img]
[img=9a7b677b8e514.jpg][/img]
Nežinomas  Parašyta: 22 Gegužės 2009 15:24
Volkswagen paruošė tiuninguotas hečbekų Golf GTI ir Polo versijas

[img=3e11912869dde.jpg][/img]

Austrijoje įvykusiame koncerno Volkswagen-Worthersee Tour automobilių gerbėjų susitikime buvo pristatytos naujos kartos hečbekų Golf GTI ir Polo tiuninguotos versijos.

Abi naujienos nudažytos raudonai, gavo galinius tonuotus žibintus, pažemintą pakabą, specialius ratų diskus (Golf – 19 colių, Polo – 18 colių), ypatingai paruoštas interjeras. Be to Polo buvo nudažytas „sportinėmis” juostomis, o Golf gavo naują išleidimo sistemą.

Visu kitu pertvarkyti automobiliai niekuo nesiskiria nuo standartinių modelių. Po variklio dangčiu VW Golf GTI slepia dviejų litrų turbovariklį, turintį 210 AG, hečbekas Polo – 86 AG 1,4 litro benzininį variklį.

Manoma, kad tiuninguotas Polo yra pirminis modelis to, ka kompanija ketina plačiai rinkai pateikti ateityje.
Nežinomas  Parašyta: 23 Gegužės 2009 19:00
Naujasis BMW Z4 jau lietuvoje.

[img=b7cb8f2064cf6.jpg][/img]

Oficialus BMW atstovas Lietuvoje „Krasta Auto“ pristato karščiausią pavasario naujieną - BWM Z4. Naujasis vieno sėkmingiausių BMW automobilių atviru stogu modelis už savo pirmtaką pranašesnis grakštesniu dizainu ir išskirtinėmis technologinėmis naujovėmis.

„Dar iki pasirodant šiam modeliui Lietuvoje sulaukėme didelio susidomėjimo. Neabejojame, jog BMW Z4 daugeliui bus ne tik svajonių automobilis, bet ir puiki transporto priemonė kasdieniniam naudojimui“ - teigia oficialaus BMW atstovo Lietuvoje „Krasta Auto“ pardavimų vadovė Rasa Klimavičiūtė.

Naujasis BMW Z4 yra kiek didesnis už savo pirmtaką - 14,8 cm ilgesnis ir šiek tiek platesnis, dėl ko vairuotojui bei keleiviams atsirado daugiau erdvės. Naujo modelio automobilio kėbulas tapo gerokai veržlesnis, o dėl aliuminio panaudojimo automobilio svoris sumažėjo.

Ryškiausias BMW Z4 pasikeitimas - stogas. Medžiaginį minkštą stogą pakeitė kietas metalinis, kuris pakeliamas arba įtraukiamas vos per 20 sek. Dėl unikalios stogo konstrukcijos kabrioleto bagažinės talpa padidėja net iki 310 l, joje gali laisvai tilpti net ir visas golfo lazdų rinkinys.

Kuriant naująjį BMW buvo siekiama, jog automobilis maksimaliai atitiktų vairuotojų poreikius. BMW Z4 modelyje yra įdiegta „Dynamic Driving Control“ sistema, todėl vairuotojai gali pasirinkti vieną iš trijų automobilio vairavimo režimų: normalų, sportinį arba sportinį plius. Vienu mygtuko paspaudimu įjungus sportinį plius režimą automobilio variklis tampa daug jautresnis vairuotojo veiksmams, bei gerokai sutrumpėja pavarų dėžės reakcijos laikas. Ir priešingai, pasirenkus ramesnį važiavimo stilių, vienu mygtuko paspaudimu galima įjungti normalų vairavimo režimą.

BMW Z4 automobilį galima pasirinkti su vienu iš trijų skirtingų šešių cilindrų variklių. Galingiausias jų - „sDrive 35i” montuojamas 3 l variklis su dvigubu turbokompresoriumi. Sukurdamas 306 AG prie 5,800 sūkių per minutę, „sDrive35i“ su įprasta mechanine pavara iki 100 km įsibėgėja per 5,2 sek. Šį rezultatą sekundės dalimi galima pagerinti pasirinkus 7 laipsnių dvigubos sankabos pavarų dėžę.

Po „sDrive 30i” kapotu yra 3,0 l 258 AG agregatas, leidžiantis iki 100 km/h įsibėgėti per 5,8 s, o BMW Z4 „sDrive 23i” modelyje montuojamas 2,5 l 6 cilindrų 204 AG variklis, derinamas su šešių laipsnių automatine arba mechanine pavarų dėže. Modelio su pastaruoju varikliu CO2 emisija tesiekia 199 g/km, tuo tarpu Z4 su galingiausiu agregatu - tik 219 g/km. Degalų sunaudojimas yra nuo 8,2 l/100 km - šie parametrai ne tik atitinka naujausius Euro 5 reikalavimus, tačiau ir gerokai juos pranoksta.

Modernios BMW Z4 formos ir veržlūs kontūrai perteikia sportišką naujojo automobilio charakterį. Su specialia M sportinio tipo pakaba automobilis yra 10 mm žemesnis nei su standartine pakaba, kas leidžia užtikrinanti nepriekaištingą sportinio vairavimo malonumą. Elektroniniu būdu reguliuojami amortizatoriai suteikia galimybę dar labiau pritaikyti automobilį dinamiškam važiavimui.

Visos naujojo BMW Z4 modifikacijos yra praturtintos draugiško aplinkai BMW inovacijų komplekso „Efficient Dynamics“ elementais - stabdymo metu išsiskiriančios energijos regeneracijos, aukšto tikslumo įpurškimo, „Start-Stop“ sistemomis. Šie BMW koncerno sukurti technologiniai sprendimai leidžia taupyti degalus ir mažiau teršti aplinką.

Naujasis BMW Z4 Lietuvoje kainuoja nuo 125 tūkst. Lt. Šiuo metu pasaulyje jau yra užsakyta per tris tūkstančius BMW Z4 automobilių.
Nežinomas  Parašyta: 23 Gegužės 2009 19:07
Audi Q5

[img=35a9be8982dfc.jpg][/img]

Audi visiškai netikėtai pristatė unikalų crossover‘į Q5, kuris buvo pavadintas Q5 Custom Concept. Šis automobilis yra vienas iš geriausių gamyklinio tuning‘o pavyzdžių. Ne nuostabu, kad modelis buvo pristatytas vakar tuning‘o šou metu Worthersee Tour Austrijoje.

[img=7f6c04865be7a.jpg][/img]

Audi Q5 Custom Concept rimtai skiriasi nuo standartinių Q5. Visų pirma, savo išvaizda. Tiuning‘inis konceptas gaus agresyvią aerodinaminę pakabą su didžiulėmis oro įsiurbimo angomis, išpūstomis ratų arkomis, galiniu spoileriu ir t.t. Labiausia į akis krenta neįprasti ratų diskai – jie atrodo tiesiog nuostabiai.

[img=411ccffe7f955.jpg][/img]

Vokiečių inžinieriai padirbėjo ir ties važiuokle: į plotį jį buvo padidinta 90 mm, kelio prošvaistė sumažėjo 60 mm.

[img=3f4a34c937eff.jpg][/img]

Yra kai kas įdomaus ir po variklio dangčiu. Juk ten įrengtas 3,0 L apimties variklis iš Audi S4, kurio galia buvo padidinta nuo standartinių 333 a.g. iki 408 a.g. (sukimo momentas išaugo nuo 440 Nm iki 500 Nm). Dėka šio agregato, automobilis gali įsibėgėti 0-100 km/h per 4,4 s! Tai daug greičiau negu lengvoji S4, kuri surenka „šimtinę“ per 5,1 s.

[img=1cd68c6ae0de3.jpg][/img]
Nežinomas  Parašyta: 23 Gegužės 2009 19:08
Mini Opel

[img=f3bd7ddb0da66.jpg][/img]

Nauja Toyota iQ privertė konkurentus galvoti apie naujų mažų miesto automobilių kūrimą. Juk pagal marketologų prognozes, tokie modeliai artimiausių 15 metų bėgyje turės vis didesnę ir didesnę paklausą – aukštos kuro kainos, mokesčiai ir parkavimo problemos priverčia europiečius persėsti į mažus automobilius. Pagal crash-test‘ų parodymus, automobiliai, tokie kaip Toyota iQ, gali būti daugiau ar mažiau saugūs.

Šiandien atsirado informacija, kad kompanija „Opel“ per artimiausius tris metus ruošiasi leisti naują modelį, kuris konkuruos su Toyota iQ. Ne išimtis, kad šis automobilis vadinsis Trixx – būtent šį vardą turėjo konceptas, kurį vokiečiai rodė dar 2004 metais.

Britų žurnalo „AutoExpress“ duomenimis, Opel Trixx gaus ne tik benzininį ir dyzelinį variklį (greičiausia tai bus 2-jų arba 3-jų cilindrų agregatai), bet ir elektros variklį. Tiesa, svarstant elektros variklio įrengimo galimybę, nereikia pamiršti apie kainas. Nes vien tik toks įrenginys su akumuliatoriais kainuos apie $15 000 (o paties automobilio kaina yra apie $20 000). Taigi, elektrinio Trixx pirkimas nėra labai apsimokanti investicija.
Nežinomas  Parašyta: 23 Gegužės 2009 19:10
Golf vel populiariausias EU

[img=97c8025e593a6.jpg][/img]

Pagal balandžio mėnesio pardavimų rezultatus, Volkswagen Golf grąžino sau perkamiausio automobilio Europoje titulą, kurį jis užleido kovo mėnesį Ford Fiesta chetčbekui. Balandžio mėnesį dileriai pardavė 49 488 Volkswagen automobilių, o Ford tenkinosi 43 253 Fiesta egzemplioriais. Tiesa, šaukštas deguto, vis dėlto, atsidūrė „liaudies automobilio“ statinėje – palyginus su praeitais metais, Golf paklausa nukrito 7,2%, o Ford Fiesta padidino savo įtaką 26,9%.



Pagal 2009 metų pirmų keturių mėnesių pardavimų rezultatus, Volkswagen Golf pasklido po Europą 162 366 vienetų tiražu. Ford Fiesta – 149 635 vienetų. Palyginus su praeitų metų balandžio mėn., didžiausią pardavimų augimą turėjo Ford Fiesta, teigiamą dinamiką, apart Ford Fiesta, pademonstravo tik Fiat Panda. Daugiausiai pirkėjų prarado Renault Clio (-35,6%) ir Peugeot 207 (-32,7%).



Nuo šių metų pradžios, viso naujų automobilių paklausa Europoje nukrito 15,9%, o balandžio mėnesio pardavimai sumažėjo 12,3% – iki 1 251 000 vienetų. Automobilių pardavimai kyla Vokietijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Slovakijoje. Tuo pačiu metu, daugumoje stambių automobilių rinkų, tokių kaip Didžioji Britanija, Prancūzija, Italija, Ispanija ir Graikija – automobilių koncernų prekių paklausa tebekrenta.
Puslapis 2 iš 8 «  1  | 3  | 4  | 5  | 6  | 7  | 8  »
Rodyti visus
Žaidimas "Pakibink"
Balsuok

Trugdiz, 41
Kaip plaunate grindis ?




Švenčia gimtadienį